Om ervoor te zorgen dat houten bruggen en park- en straatmeubilair in goede conditie blijven en lang meegaan, is reiniging van essentieel belang. Houten bruggen en park- en straatmeubilair worden namelijk blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, waardoor mos en onkruid de kans krijgen om te groeien. Deze elementen kunnen weer na verloop van tijd schade aanrichten, zoals houtrot en vervuiling. Door regelmatig onderhoud kunnen we de levensduur verlengen.

Het reinigingsproces wordt gedaan met een Empas machine. Dit is een zeer milieuvriendelijke manier van reinigen, omdat er niet met chemicaliën wordt gewerkt maar met kokend heet water. Het kokende water tast de celstructuur van het onkruid aan en door de temperatuurshock krijgt het niet meer de kans om verder te groeien en zal het dus vergaan. Het hout wordt door deze methode ook niet aangetast, omdat we dus enkel gebruik maken van water.

Naast het reinigen is het ook aan te bevelen om de houten brug of het park- en straatmeubilair periodiek te laten inspecteren op tekenen van schade. Denk hierbij aan: verrotting, scheuren of losse planken. Hierdoor kunt u ernstige schade voorkomen en reparatiekosten beperken.

✅ Milieuvriendelijk
✅ Voorkomt ernstige schade
✅ Langere levensduur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via onderstaande knop.

Contact