Is de wandel- of loopbrug in het openbaar groen of in een park toe aan renovatie? Mogelijkerwijs is door jarenlang gebruik de brug versleten of niet meer in optimale conditie. Natuurlijk wilt u graag dat wandelaars en fietsers die de brug gebruiken garanderen dat zij veilig kunnen oversteken. Voor brugrenovatie kunt u bij Jaap de Vries Produkties terecht.

Veel houten wandel- en loopbruggen zullen in de loop der jaren schade oplopen door veelvoudig gebruik. Hoewel veel bruggen in een oogopslag niet meer in goede staat lijken, kunnen deze vaak wel worden gerenoveerd. Het is soms ook goedkoper om uw brug te renoveren dan het bouwen van een nieuwe houten brug. Is uw brug verouderd, overweeg dan eerst renovatie.

Jaap de Vries Produkties kan verschillende brugrenovatie werkzaamheden voor u uitvoeren. We kunnen oude leuningen demonteren en vervangen door nieuwe leuningen. Ook brugdelen kunnen wij demonteren en vervangen. Daarnaast kunnen wij oude jukken demonteren en vervangen.

Natuurlijk kan het voorkomen dat brugrenovatie duurder is dan vervangen. Ook daarbij kan Jaap de Vries Produkties u helpen. We maken duurzame houten wandel- en loopbruggen en kunnen deze ook plaatsen op locatie. Wilt u meer weten over ons assortiment houten wandel- en loopbruggen? Bekijk hier ons assortiment. Natuurlijk maken wij alles op maat. Dus wilt u aanpassingen maken dan is dat zeker mogelijk.

Wilt u graag meer informatie over brugrenovatie of onze nieuwe bruggen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met ons. Wij helpen u graag om de juiste en beste oplossing te vinden voor uw probleem.

Contact
Nieuwe brug spaarnwoude
Brugrenovatie Spaarnwoude before foto

Brugrenovatie Spaarnwoude

Deze oude brug in Spaarnwoude is in etappes afgebroken en weer opgebouwd. Naast de brugdekdelen is er aan beide kanten een verhoging aangebracht. Bekijk het hele project via onderstaande knop.

Brugrenovatie Spaarnwoude
Nieuwe brug Nunspeet
Brugrenovatie Nunspeet before

Brugrenovatie Nunspeet

In Nunspeet hebben we niet op locatie de brug gerenoveerd, maar is de brug gemaakt in onze werkplaats en in z’n geheel geplaatst. Nu moest er enkel op locatie de oude brug afgebroken en de landhoofden gemaakt worden. Bekijk het hele project via onderstaande knop.

Brugrenovatie Nunspeet
nieuwe brug in bijlmer
Brug met oude liggers Bijlmer

Brugrenovatie Amsterdam-Zuidoost

In Amsterdam-Zuidoost is ons buitenteam 4 dagen lang druk bezig geweest met het renoveren van de liggers van deze brug. Om de liggers te kunnen verplaatsen moest er een hijskraan aan te pas komen. Bekijk het hele project via onderstaande knop.

Brugrenovatie Amsterdam-Zuidoost
Nieuwe brug plaatsen roompot weert
oude brug renoveren roompot weert

Brugrenovatie Roompot

Op het vakantiepark van Roompot in Weerterbergen hebben wij een brugrenovatie uitgevoerd. De oude brug is in zijn geheel verwijderd, enkel de vier meerpalen die in het water staan zijn overgebleven. Bekijk het hele project via onderstaande knop.

Brugrenovatie Roompot
Longford brug Erdal
Erdal-before-foto

Brugrenovatie Dordrecht

Deze brug die dienst doet als dubbele oprit was niet meer in de beste staat en toe aan vervanging. Jaap de Vries produkties heeft deze brug compleet gerenoveerd. Bekijk het hele project via onderstaande knop.

Brugrenovatie Dordrecht
Loop- en fietsbrug southampton Breda
Oude brug breda

Brugrenovatie Gemeente Breda

De gehele loop- & fietsbrug in de Gemeente Breda was toe aan vervanging. De oude houten brug begon te rotten, daardoor werd de brug te onveilig en kon deze niet meer gebruikt worden. Bekijk het volledige project via onderstaande knop.

Brugrenovatie Breda
Brug Sunderland Bijenpark
Oude brug Bijenpark

Brugrenovatie Het Nieuwe Bijenpark

De brugleuningen in Het Nieuwe Bijenpark in Amsterdam mochten door ons gerenoveerd worden. De oude leuningen waren oud en onstabiel en dus toe aan vervanging. Bekijk het hele project via onderstaande knop.

Brugrenovatie Het Nieuwe Bijenpark

Brugrenovatie Nijmegen

De autobrug in Nijmegen was nodig toe aan vervanging. Jaap de Vries Produkties heeft dit project mogen realiseren. Bekijk het hele project via onderstaande knop.

Brugrenovatie Nijmegen

Brugrenovatie Amsterdam

Van de Gemeente Amsterdam kregen wij de opdracht om een brug te renoveren. We hebben de brugdekdelen en oude leuningen moeten demonteren en vervangen. Bekijk het hele project via onderstaande knop.

Brugrenovatie Amsterdam

Het restaureren van houten bruggen is een complex proces dat zorgvuldige planning en uitvoering vereist. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen bij houten burgrenovatie:

 1. Inspectie van de Brug
  Voordat het restauratieproces begint, is een grondige inspectie van de brug essentieel. Dit omvat het onderzoeken van de huidige staat van de houten elementen, funderingen en ondersteunende structuren. Eventuele gebreken, schade of tekenen van verval moeten worden geïdentificeerd en aangepakt.
 1. Restauratieplan
  Een goed doordacht restauratieplan is van cruciaal belang voor een succesvolle houten burgrenovatie. Het plan moet de specifieke doelen, methoden, materialen en tijdschema’s bevatten om de brug naar zijn oorspronkelijke staat te herstellen.
 1. Milieuvriendelijke Behandelingen
  Het gebruik van milieuvriendelijke behandelingen en coatings is cruciaal bij houten burgrenovatie. Dit zorgt ervoor dat het milieu niet wordt belast door schadelijke chemicaliën en helpt de duurzaamheid van de gerenoveerde brug te waarborgen.
 1. Behoud van Culturele Erfgoedwaarde
  Tijdens de renovatie moet rekening worden gehouden met de culturele erfgoedwaarde van de brug. Het behoud van historische elementen, zoals architectonische details en ornamenten, is van groot belang om de authenticiteit van de brug te behouden.