In 1998 ben ik, Jaap de Vries, mijn bedrijf Jaap de Vries Produkties gestart nadat ik met een nieuwe product “de hondenpaaltjes” de markt ben op gegaan om gemeentes te benaderen om deze revolutionaire hondenpaal te gebruiken voor een goed en betrouwbaar hondenbeleid.

Vanaf dat moment zijn er geleidelijk steeds meer gemeentes in Nederland over gegaan tot bestelling van deze hondenpaaltjes. En van het een kwam het ander. Zo kwamen gemeentes als Utrecht en Nijmegen met de vraag of ik ook hondenspeeltoestellen kon maken en leveren.

In 2003 ben ik ook naast de hondenpaaltjes ook informatieborden en bewegwijzering gaan aanbieden aan gemeentes, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Deze informatieborden werden voorzien van houten constructies om de duurzaamheid van het product te vergroten. Inmiddels werd mijn klantenbestand groter en groter en kon ik mij verder ontwikkelen op het gebied van inrichting met duurzame houtproducten voor de openbare ruimte. Dat betekende dat ik ook parkbanken en picknicktafels ging aanbieden. Voor Staatsbosbeheer kreeg ik mijn 1e opdracht om een houten wandelbrug te maken.

In 2012 werd mijn bedrijf zo groot dat ik extra personeel moest aannemen. Mijn zoon Melvin greep toen zijn kans en ging volledig in het bedrijf werken. Ondertussen was onze gamma flink uitgebreid met nieuwe houtproducten waardoor de werkruimte al snel te klein bleek te zijn… (Lees hieronder het verhaal verder ↓)

Familie de Vries Ermelo

Waanzinnige passie voor hout!

Dit jaar bestaan wij als bedrijf 25 jaar! Ruim 250 gemeentes maken nu gebruik van de hondenpaaltjes! Ondertussen is mijn dochter Joanna ook al 3 jaar werkzaam in het bedrijf en is Jaap de Vries Produkties een  “familiebedrijf” geworden. Ook onze huisvesting is de afgelopen jaren gewijzigd en maken wij onze producten vanuit Putten en Ermelo. Momenteel werken er nu 15 personeelsleden en 3 zzp-ers in onze houtbewerkingsbedrijf.  Naast dat wij voor gemeentes en semioverheid werken, zijn wij ook actief in de recreatiebranche en grote ingenieursbureaus.

De komende jaren gaan wij als bedrijf verder met het innoveren van onze houtproducten en zetten we vol in om onze veelzijdige straatmeubilair niet alleen in het openbaar groen maar ook in het stedelijke grijs te kunnen leveren en plaatsen.

Gegraveerd parkeerbord elektrisch laden
Bewegwijzering bern buitenplaats het loo
Boombank op maat
Dubbele luxe beleidspaal
Houten-loopbrug-op-maat