Diverse gemeentes, stichtingen, verenigingen of bedrijven beschikken over een openbare plek of een eigen park(je). Het is niet altijd even makkelijk om deze in te richten. Naast planten, bloemen en bomen moet het park namelijk ook uitnodigend zijn om te bezoeken. Anders is het immers niets voor niets aangelegd, dat zou uiteraard jammer zijn. Door het gebruik van picknicktafels of parkbanken zorg je voor een uitgenodigde uitstraling van het groen.

Een picknicktafel of parkbank

Er zijn op het internet een groot aantal picknicktafels en parkbanken te vinden. Toch adviseren wij om goed te kijken waar de betreffende tafel of bank gekocht gaat worden. De goedkoopste oplossing is een ‘bouwmarkt’ pakket, een houten picknicktafel die zo in elkaar te zetten is. Deze tafels zijn echter niet duurzaam en zullen snel vervangen moeten worden. Een ander betaalbaar en goedkoop alternatief is een picknicktafel van beton. Het beton zorgt echter voor een afstotende uitstraling, waardoor de tafel waarschijnlijk niet gebruikt zal worden

Picknicktafel van duurzaam hout

Bij Jaap de Vries Produkties zijn wij gespecialiseerd in het maken van picknicktafels en parkbanken. Dit kunnen wij doen in grote aantallen, maar ook per stuk. Wij zijn niet voor niets leverancier van een groot aantal gemeenten en bedrijven in Nederland én België. Zo hebben wij reeds voor Plopsaland in België 15 duurzame picknicktafels geleverd. Onze picknicktafels zijn robuust, waardoor ze lang mee gaan. De tafels zijn met de hand gemaakt van douglas- of eikenhout. Door de bouwwijze, materiaalkeuze en het ontwerp van onze tafels zijn ze bestand tegen weer en wind. Daarnaast kunnen ze met ankers in de grond worden vastgezet.