In veel natuurgebieden worden informatieborden geplaatst. Dit is niet voor niets, want het plaatsen van informatieborden in openbare natuurgebieden brengt diverse voordelen met zich mee. Op deze pagina leest u meer over het nut van een informatiebord voor openbaar groen.

Praktische informatie op een informatiebord

U kunt praktische informatie aanbieden op een informatiebord. Zo kunt u bijvoorbeeld de wandel- en fietsroutes aangeven op het bord, maar kunt u ook subtiel aangeven waar de picknicktafels in het natuurgebied te vinden zijn, waar verzamelpunten in het natuurgebied zijn en waar men andere belangrijke locaties in het gebied kan vinden. Door praktische informatie op een informatiebord aan te bieden, voorkomt u dat mensen verdwalen en zorgt u er bovendien voor dat ze gemakkelijk van A naar B kunnen komen in het natuurgebied.

Regels communiceren op een informatiebord

U kunt ook regels communiceren op een informatiebord. Zijn honden bijvoorbeeld niet welkom in het natuurgebied, dan kunt u dit duidelijk op het bord aangeven. Is het verboden van de paden in het gebied af te wijken, dan kunt u dit ook met grote letters op het bord aangeven. Door de regels duidelijk te communiceren, worden deze minder vaak (onbewust) overtreden. Zo wordt het natuurgebied beschermd.

Interessante achtergrondinformatie op een informatiebord

Tot slot kunt u interessante achtergrondinformatie aanbieden op een informatiebord, bijvoorbeeld over de bomen in een natuurgebied, de dieren die in het gebied wonen en de geschiedenis van het natuurgebied. Zo geeft u niet alleen praktische informatie op het bord, maar kunt u de lezer van het informatiebord ook wat leren. Zeker als er veel te vertellen is over een specifiek natuurgebied, is het leuk wat achtergrondinformatie op het informatiebord te delen.