Nederland wordt steeds stedelijker en de groene gebieden worden steeds schaarser. Het is daarom erg belangrijk om groene gebieden goed in te richten met veel groen en natuurlijke parkbanken of hekwerken. Meer groen in de stad is belangrijk voor leefbaarheid en welbevinden in het stadsklimaat. Van de Nederlandse bevolking woont momenteel 83% in de stad. In 1990 was dat nog 69%, een forse groei die blijft doorzetten.

Groen bevordert de gezondheid en leefbaarheid

Van het totale oppervlak van Nederland is circa 8% bebouwd. In de grote steden groeit de bevolking het meest en is het dus nodig om groene gebieden te creëren en te onderhouden voor de bevordering van de leefbaarheid. Mensen wonen graag in een groene wijk en het bevordert zelfs de gezondheid van bewoners. Het blijkt dat bijna 40% van de Nederlanders in een wijk woont met een tekort aan groene recreatievoorzieningen. Tijd voor actie dus.

Compleet assortiment voor parkinrichting

Het belang van een groengebied in de buurt is dus groot. Naast de voordelen voor de gezondheid en welzijn, is het ook nog eens een sociale ontmoetingsplek en plek om honden uit te laten. Voor de realisatie of herinrichting van groene gebieden bent u bij Jaap de Vries aan het juiste adres. Wij hebben een compleet aanbod van producten die een aanwinst zijn voor uw park of groengebied. Denk hierbij aan informatieborden, hekwerken, hondenattributen, fietsenrekken en meer.

Parkbanken

Ook voor de mooiste parkbanken zit u bij ons goed. Onze parkbanken worden gemaakt van sterk eikenhout of Douglas hout. Doordat de parkbanken een natuurlijke uitstraling hebben passen ze binnen elk groengebied. Ze versterken het natuurlijke gevoel en zijn door de sterkte van het hout uitermate geschikt voor buitengebruik. In ons assortiment vindt u onder andere parkbank Houston, parkbank Denver en Indiana. Kijk ook eens naar ons complete assortiment parkbanken.