Frans hekwerk

Wilt u een landschap begrenzen, maar dit wel op een natuurlijk manier doen dan is Frans hekwerk een uitkomst. Met Frans hekwerk geeft u een landschap of tuin een landelijke uitstraling. Het hekwerk heeft een robuuste en stoere look en wordt gemaakt van Frans kastanjehout. Frans hekwerk is een milieuvriendelijke en duurzame oplossing.

Frans kastanjehout: Oorsprong en kenmerken

Frans hekwerk wordt gemaakt van Frans kastanjehout. Het hout heeft een zeer hoge duurzaamheid. Kastanjehout bevat van nature weinig looizuur en is daarmee onbehandeld goed bestand tegen vocht, wind, schimmels en andere extreme weersomstandigheden. Doordat het hout zo sterk is, wordt het voor veel doeleinden gebruikt en heeft het een lange levensduur van 15 tot 20 jaar. Kastanjehout voor Frans hekwerk wordt geproduceerd in Franse productiebossen. Deze bossen uit Frankrijk zijn niet belastend voor het milieu. Voor elke gekapte boom wordt een nieuwe aangeplant, zo blijft het bos dus bestaan. Frans hekwerk heeft een bittere smaak en daarmee ook ideaal voor omheining van dieren. Dieren zullen dus niet gaan bijten op het hek.

Wat is Frans Hekwerk?

Vergeleken met andere soorten hekwerk is Frans hekwerk iets rechter en strakker dan bijvoorbeeld Engels hekwerk. Het hekwerk heeft een puntige afwerking en daarmee een stoere en robuuste uitstraling. De latten van het Franse hekwerk kunnen op verschillende tussenafstanden van elkaar worden geplaatst. De meest gebruikelijke afstanden zijn 4 à 5 of 8 à 10 centimeter. Met Frans hekwerk is het dus goed mogelijk om af te wisselen. Het hekwerk wordt aan elkaar gekoppeld met strak gespannen ijzerdraad. Om de 1,5 meter wordt een kastanjepaal geplaatst. Frank hekwerk is een solide en duurzame oplossing voor het begrenzen van een landschap, tuin of dierverblijf.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor Frans hekwerk of een andere soort hekwerk kunt u altijd contact met ons opnemen.