Wilt u zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van uw prachtige picknicktafel? Dan is het belangrijk de tafel goed te beschermen tegen het winterse weer. Hoe u dit het beste kunt doen, leest u op deze pagina. Zo geven we in dit artikel enkele tips om uw picknicktafel optimaal te beschermen tegen het winterweer.

Tip 1: zet uw tafel binnen

Heeft u voldoende ruimte om uw picknicktafel binnen te stallen? Dan is dit een goede manier om uw tafel te beschermen tegen het koude en vochtige winterweer. U kunt uw tafel bijvoorbeeld in de garage zetten, maar ook in het tuinhuis of in de schuur. De tafel kan ook onder een overkapping staan, maar dan moet deze wel extra beschermd worden tegen het winterse weer.

Tip 2: leg een beschermhoes over de tafel heen

Kunt u uw picknicktafel niet binnen zetten? Dan kunt u de tafel het beste beschermen met een goede beschermhoes. Deze hoes legt u helemaal over de tafel heen, zodat de tafel niet kan beschadigen door regen, sneeuw en/of ijzel. Let op: controleer regelmatig of de beschermhoes van de tafel nog goed ligt. Door harde wind kan de hoes namelijk iets verschuiven en als dit het geval is, beschermt de hoes niet meer voldoende.

Tip 3: leg een zeil over uw tafel

Heeft u geen beschermhoes voor uw tafel en vindt u het zonde een dure hoes te moeten kopen? Dan kunt u de tafel ook beschermen met een dik zeil. Wel is het belangrijk dit zeil goed vast te zetten, want u wilt natuurlijk niet dat het zeil van de tafel waait. U kunt het zeil vastzetten door de tafelpoten op het zeil te plaatsen, maar ook door enkele bakstenen of andere zware voorwerpen op het zeil te leggen. Net zoals bij de beschermhoes, controleert u ook bij het zeil regelmatig of de tafel nog wel voldoende beschermd wordt.