“Oh maar dat heb ik helemaal niet gezien!” Een zin die u misschien vaak hoort. Onze hersenen krijgen per dag zo’n 3000 prikkels. Iets wordt pas opgepikt door onze hersenen als het er mooi, goed, afwijkend of interessant uitziet. Wat afwijkend, goed, mooi en interessant is verschilt per persoon. Door een mooi, aantrekkelijk of opvallend informatiebord is er een grotere kans dat de hersenen het bord waarnemen.

Als de aandacht eenmaal is getrokken, zijn bezoekers veel eerder geneigd om te lezen wat er op het bord staat. Dat is natuurlijk het belangrijkste van een informatiebord. Lezers op een leuke en goede wijze informeren. Bovendien zorgt een aantrekkelijk informatiebord ervoor dat passanten de informatie op een plezierige wijze kunnen lezen.

Hoe maak je een goed informatiebord?

Het is erg belangrijk om de informatie op je bord op een correcte wijze te presenteren. Omdat de meeste mensen rechtshandig zijn is hun linkerhersenhelft dominanter. Het besturen van onze handen gaat namelijk kruislings. Omdat de linkerhelft van de hersenen dominanter is, zal deze eerder informatie oppikken. Het is dus belangrijk om aan de linkerkant van het informatiebord de belangrijkste informatie te presenteren. De rechterkant kan worden gebruikt voor een afbeelding, kaart of korte tekst.

Welke informatieborden passen bij mijn situatie?

Jaap de Vries Produkties levert verschillende soorten en maten informatieborden. Wij hebben een ruime ervaring in het ontwerpen, produceren, leveren en plaatsen van informatieborden. Hierdoor kunnen wij voor elke situatie een geschikt en aantrekkelijk informatiebord maken. Of u nu een klein bord wilt of juist een groot bord, wij helpen u graag met de productie van uw informatiebord.

We hebben al veel gemeenten, organisaties, overheden en bedrijven blij gemaakt met een informatiebord op maat. In Nederland maar ook in België. Klanten van ons zijn onder andere Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer en Natuurmonumenten. Wij zorgen ervoor dat het bord perfect binnen de omgeving past en produceren onze borden zo dat het voor een vandaal erg moeilijk is om hem te vernielen. Voor meer informatie of vragen over informatieborden kunt u contact met ons opnemen.