Hondenpoepbeleid

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Loop je door het gras met (vaak) je net nieuwe schoenen en oeps… Je stapt zo in een hondendrol. Een vervelende en vooral ergerlijke gebeurtenis want het schoonmaken van zo’n schoenzool is geen pretje. Het is noodzakelijk om een goed hondenpoepbeleid te hebben met duidelijke communicatie, zodat er geen verwarring ontstaat.

Hoe creëer je een goed hondenpoepbeleid?

Het beleid rondom hondenpoep is een van moeilijke aard. Inwoners van gemeentes zijn samen verantwoordelijk voor het schoonhouden van hun gemeente. Dat geldt ook voor het opruimen van de uitwerpselen van honden op plekken waar dit niet mag. Met duidelijke communicatie over waar honden wel hun behoefte mogen doen en waar niet worden veel problemen en irritaties voorkomen. Als men weet dat er op bepaalde plekken zogenaamde hondentoiletten of losloopgebieden zijn scheelt dit een heleboel ergernissen. Duidelijke communicatie is dan ook erg belangrijk.

Duidelijk communiceren

Onderstaand bordje geeft duidelijk aan waar honden kunnen uitrennen en dat er een opruimplicht geldt. Staat dit niet op het bordje kan het verwarring voorkomen en gebeuren er vervelende ongelukken

  Uitrenveld opruimplicht

Naast dat hondenpoep vies is, is het ook nog eens onhygiënisch en kan het een risico vormen voor de gezondheid. Spelende kinderen kunnen in aanraking komen met hondenpoep. Wanneer ze met hun handen aan hun mond zitten is er kans op besmetting van de hondenspoelworm.

Assortiment hondenbeleidspalen

In ons assortiment vind je meerdere soorten hondenbeleidspalen. De palen hebben een natuurlijke uitstraling en het design is aansprekend. Ze worden gemaakt van Dougles of kastanjehout en hebben een lengte van minimaal 1,30 meter. De afbeeldingen en teksten op de palen zijn duidelijk en door de vrolijke kleuren, die vrij te kiezen zijn, trekt u op een goede manier de aandacht.

Kenmerken hondenbeleidspalen Jaap de Vries Produkties:

  • vriendelijke uitstraling
  • geen horizonvervuiling
  • vandalisme bestendig
  • goedkoop in aanschaf

Voor meer informatie en mogelijkheden neem een kijkje op deze pagina of neem contact met ons op.