Boomfeestdag

Home / Boomfeestdag

Stichting Nationale Boomfeestdag wil kinderen op de basisschool op een fantasievolle en aansprekende wijze kennis, inzicht en begrip voor bomen en natuur bijbrengen. Dit gebeurt door ze te leren dat bomen een belangrijk onderdeel zijn van een duurzame groene leefomgeving en door ze te laten inzien dat ze zélf een bijdrage hieraan kunnen én  moeten leveren..

Nationale Boomfeestdag

Daarom organiseert de Stichting jaarlijks, rond begin van de lente, de “Nationale Boomfeestdag”. Met als doel het planten van minimaal één eigen boom tijdens de basisschooltijd. Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt  over de waarde  van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen op ouder
s of andere opvoeders.

Op dit momenLogo Boomfeestdagt doen er jaarlijks 115.000 kinderen mee aan de Boomfeestdag in ruim 80% van de gemeenten. Zij planten ruim 200.000 bomen ofwel 80 voetbalvelden! Bomen worden geplant als struik of als solitaire boom of in een laan in parken, straten, pleinen, buitengebied, bossen verspreid over heel Nederland.

Jaap de vries produkties levert al jaren herinneringspalen aan scholen en gemeenten door heel Nederland. Het bordje dat op de paal wordt geplaatst kan zelf worden ontworpen. De herinneringspalen leveren bovendien geld op voor de Boomfeestdag, aangezien we een deel van de opbrengst zullen doneren. We proberen op die manier ook zelf ons spreekwoordelijke steentje bij te dragen. We doneren 13% van de opbrengst, waardoor de Boomfeestdag ieder jaar meer geld op kan gaan brengen. Maak gebruik van de speciale herinneringspaal en zorg er daarmee voor dat een ieder voortaan kan zien dat u hieraan heeft bijgedragen. Uiteraard maakt de herinneringspaal het ook voor de kinderen leuker om deel te nemen aan de Nationale Boomfeestdag, aangezien ze hiermee duidelijk een stukje waardering ontvangen.

boomfeestdag bordje